Selamat Datang / Welcome

"Tidak Melayu Hilang Di Dunia"

Wednesday, June 10, 2009

cacian penyokong PAS terhadap kepimpinan PAS berkenaan isu Kerajaan perpaduanThursday, June 11, 2009 1:45:00 AM MYT mustapa ali,nasha,din tantawi,hj hadi,harun din/taib,bakar chik,idris ahmad tolong lah masuk umno. jangan lagi dok rosakan pas dari dalam. ajak lah hasyim jasin sekali dia pun dok rasa nak lawan umno di perlis pun dah tak larat sebab tu nak cepat berpadu ngan umno haprak.

RAJA said...

Thursday, June 11, 2009 2:14:00 AM MYT Salam.

Mmg suasana politik dalaman PAs hari ini tengah nazak. Mungkin sama2 duk dlm bilik icu bersama UBN. Cuma PAs belum guna mesin bantuan hayat mcm UBN.

Bak kata pepatah, tiada beban batu digalas. Itulah yg berlaku skrg. PR nak tak nak terpaksa mengalas batu yg diletak atas bahu mereka oleh segelintir pimpinan PAs yg membuat kenyataan yg flip-flop.

Teguran dari TGNA tentang UG tidak diendahkan malah diperlekeh pula oleh Timbalan yg baru naik junjung.

Nampaknya jika TGNA tidak melakukan tindakan drastik bagi meredakan keadaan ini dalam waktu terdekat, PAs mungkin lumpuh akibat virus dalaman.

Hujah ampuh ialah jamaah wajib wala' kpd pimpinan.

Maka ruang utk berhujah telah ditutup setelah idea UG menimbulkan kegelisahan krn tiada penerangan. Kalau ada pun makin mengusutkan keadaan.

Jelaslah skrg mengapa Kelantan berjaya dipertahan oleh TGNA. Genius politik beliau memang tidak terjangkau oleh pimpinan lain.

Justeru tindakan menidakkan pandangan TGNA bolehlah dianggap sebagai 'bodoh sombong'.

____________________________________________________________________________________

ini lah cacian penyokong PAS berkenaan kerajaan perpaduan. dimana perjuangan islam yang mereka bawa, apakah asas perjuangan mereka, UMNO pula tidak pulak mencaci Hj Hadi kerana memberikan idea untuk mewujudkan kerajaan perpaduan, kerana UMNO memperjuangkan keharmonian dan kesejahteraan orang melayu islam.

semua pembaca fikirkanlah adakah tindakan penyokong PAS ini wajar, dan inikah sikap orang yang memperjuangkan islam, Rasullallah tidak pernah membeza-bezakan umatnya yang beragama ISLAM.

tapi saya rasa itu memang dah tabiat mereka penyokong PR, mufti lagi dihina inikan tn guru mereka.


-cicitmaharajalela-

1 comment:

AloQStaQ said...

Sahabat!
Aku SOKONG artikel hang ni 100% ...

AloQStaQ