Selamat Datang / Welcome

"Tidak Melayu Hilang Di Dunia"

Tuesday, May 26, 2009

Apa Dah Jadi Dengan PKR

Penamaan calon di pilihanraya kecil DUN penanti telah dilaksanakan. 4 orang calon menawarkan diri untuk merebut kerusi DUN penanti 1 PKR dan 3 BEBAS, apa yang dapat kita saksikan senario pilihanraya kecil pada zaman ini cukup ramai yang berminat untuk bertanding atas tiket BEBAS , saya selaku pemerhati berasa pelik manakah datang nya calon-calon BEBAS ini, adakah mereka dari kalangan orang yang tidak puashati dengan UMNO ,BN atau PR .

bukan bab ini yang ingin saya bincangkan tetapi tentang sogokkan PKR kepada salah seorang calon BEBAS iaitu kak min. sekarang baru terbuka sedikit demi sedikit pekong PKR, ada pulak hajat ingin merasuah kak min supaya menarik diri dari bertanding di DUN penanti. yang menjadi kemusykilan nya, selama ini PKR terutama Penasihat PKR DSAI bukan main kononnya memerangi rasuah. tetapi hari ini apa yang telah berlaku.. baru ada sedikit kuasa sudah mula nak rasuah orang.

pada pandangan saya kalau PKR sudah berkuasa di Malaysia ini lagi teruklah mereka melakukan rasuah, dari satu kes ke satu kes telah terbuka untuk masyarakat menilai ketelusan Pemimpin PKR dan PR. saya yakin dan percaya bahawa penyokong PKR dan PR tidak akan melarikan diri dari menyokong PKR sebab mereka sebenarnya bukan hendakan atau menuntut keiklasan dan ketelusan tetapi mereka hanya mahu menjatuhkan UMNO , mungkin mereka pon telah menjadi buta tuli , tak kisah apa yang dilakukan oleh pemimpin mereka, janji UMNO tumbang.

itulah bertapa hipokriknya Perjuangan yang dibawakan oleh PKR dan PR diketuai oleh DSAI, penipuan yang teramat sangat telah dilakukan oleh DSAI terhadap penyokongnya.. penyokong beliau tetap kata beliau yang terbaik.. saya percaya mereka telah memakan hasutan DSAI,

sekian

pandang,lihat,tenung serta fikir-fikirkanlah

-cicitmaharajalela-