Selamat Datang / Welcome

"Tidak Melayu Hilang Di Dunia"

Wednesday, March 4, 2009

melayu zaman ini

pada masa ini, krisis pilitik di Perak sudah mencapai tahap bercelaru dan membimbangkan. Apa yang ditakuti oleh pemimpin terdahulu hampir terjadi pada masa ini. sedar tak sedar setelah 51thn merdeka berbagai cara telah di lakukan oleh bangsa minoriti yang bukan bumiputera untuk melagakan melayu dengan melayu. ini telah terbukti pada masa ini. semua pasti tahu apa yang telah berlaku di negeri perak.
semua pembaca fikirkan adakah kerajaan BN kejam untuk mengambil atau merampas kembali negeri Perak dari pemerintahan Pakatan Rakyat dan cuba pembaca fikirkan adakah DYMM Paduka Seri Sultan Perak dan Raja Muda Perak tidak memikirkan kesan yang akan berlaku pada negeri Perak dengan tindakan Tuanku melantik MB YAB Dato Dr Zamry Abd Khadir dari BN untuk menerajui kerajaan negeri Perak?
Setahu saya Sultan Perak adalah salah seorang Sultan yang amat bijak dan yang paling adil dalam membuat keputusan. mesti baginda ada sebab yang munasabah untuk memutuskan keputusan yang golongan pembangkang kata tak adil dan berat sebelah.
Kita tidak nafikan bahawa Ir Nizar adalah melayu, tetapi beliau di permainkan dan dipergunakan oleh DAP. kita tidak nafikan bahawa Ir nizar ada membuat jasa pada rakyat berbangsa Melayu di Perak selama menjadi MB, tetapi berapa kadarnya berbanding yang DAP bagi pada bangsa cina. Mengapa beliau sangup meluluskan tanah kg baru selama 999 thn. apa salahnya beliau memberi syarat yang tegas kepada Nga dan Ngeh jika mereka berkeras untuk memberi 999thn hak milik kepada orang cina di kg baru. syarat yang saya maksudkan ialah dengan meminta semua tanah di perak ditukarkan status pajakan 99thn kepada 999thn untuk semua kaum. barulah adil.
Bila BN kata dia boneka Nizar tak menagaku, tapi itu ialah hakikat sebenar. Sekarang ini bila dah hilang kuasa dah rupa orang gila talak, meloncat kesana kesini menebar fitnah untuk bersekongkol dengan DAP memecahbelahkan orang melayu di Perak, bukan sahaja di perak tapi di seluruh tanah air.
akhir kata , semua pembaca fikirkanlah apa kebaikan yang dapat oleh banggsa melayu dengan berlakunya krisis politik di perak.. kepada PAS kembalilah kejalan perjuangan sebenar dan landasan asal yang tuan-tuan bawa sebelum ini. kepada UMNO teruskan perjuangan untuk memertabatkan melayu dimata dunia..Untuk PKR berhentilah berpolitik dengan mengadaikan maruah melayu.
sekian

No comments: